eur:
389.88
usd:
362.99
bux:
68050.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szili Katalin szerint nyitni kell

Az Országgyűlés elnöke szerint a politikusnak nem pártpolitikai alapon kell kötelezettséget vállalnia a határon túli magyarokkal összefüggésben. Szili Katalin a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában azt mondta: egy nyelvet beszélő, egy kultúrát és hagyományápoló nemzetről van szó.

Hangsúlyozta: ezért hozta létre a kárpát-medencei képviselők fórumát, ezért tartja a kapcsolatot a nyugat-európai és a latin-amerikai magyarok szövetségével, a szórványban élőkkel is, valamint a történelmi egyházakkal, és ezért találkozik rendszeresen a határon túli, a kárpát-medencei püspökökkel.

A házelnök beszélt arról is, hogy olyan szociáldemokrata politikusnak tartja magát, akinek feladata, hogy csökkentse a társadalmi különbségeket. Szili Katalin szerint a reformokra szükség van, mert a társadalom elvárja, hogy változzanak a dolgok.

Mint mondta, reformokat csak társadalmi támogatottsággal lehet teremteni, ezért nyitni kell a civilek és az érdekképviseletek felé.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×