eur:
389.73
usd:
362.8
bux:
68035.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"A Fidesz már nem számol az MDF-fel"

Dagad a szemétbotrány - írja a Népszabadság. Már két gyanúsítottja van a Bács-Kiskun megyében kirobbant hulladékügynek.

Eddig háromezer tonna Nyugat-Európából származó, illegálisan lerakott bálás háztartási hulladékot találtak az Alföldön.

A lap információi szerint az ügyben több cég is a nyomozók látókörébe került. Ezek egyike a Kunbajai Szinkron 99 Kft. is, amelynek telephelyén szintén találtak a Németországból származó hulladékból.

A főképpen kereskedelemmel foglalkozó kft.-nek a cégadatok tanúsága szerint a jelenlegi kunbajai polgármester, Halász István felesége, illetve a férfi gyermekei a tagjai.

Halász István neve nem ismeretlen Bács-Kiskun megyében: korábban nyolc éven át, 2002-ig volt Kunbaja polgármestere.

Regnálása alatt több büntetőeljárás indult ellene okirat-hamisítás, csempészet, devizabűntett miatt, pénz-, illetve felfüggesztett büntetésre is elítélték.

2003-ban másfél évi börtönt kapott egy nyolc évvel ezelőtti olajügylet miatt: társaival több alkalommal nagy mennyiségű üzemanyagot importált az országba, és azt - fiktív számlák alapján - a valós érték alatt vámkezeltette.

Az idén, miután letelt a közügyektől való eltiltása,
jogszerűen indulhatott a helyhatósági választáson mint független jelölt: Kunbaján ő lett a polgármester.

Halász István érdeklődésünkre elmondta: az ellenfelei közül sokan szeretnének a szemétügyből a személyét támadó politikai tőkét kovácsolni, de semmi köze a felesége cégéhez.

A Magyar Nemzetnek adott interjúban a Fidesz fővárosi frakcióvezetője azt mondta, megalázták az ellenzéket a bizottsági helyek elosztásával a Fővárosi Közgyűlésben.

Tarlós István Demszky Gábort bírálva úgy fogalmazott: a főpolgármester hosszú évek óta csak pozitív szerepekben jelenik meg, egykori demokratikus ellenzékiként tetszeleg a közvélemény előtt, szalagokat vág át és áldást osztogat, eközben kényesen kerülvia felelősség kérdését.

Világossá kell tenni, ennek a világnak vége - mondta. Tarlós szerint nevetséges, hogy az SZDSZ képes terrorizálni a fővárosban a nála négyszer-ötször nagyobb MSZP-t.

Az MDF-ről pedig azt mondta, velük már egyáltalán nem számol a
Fidesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×