eur:
389.24
usd:
363.84
bux:
68226.98
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Vasutassztrájk lesz a MÁV kórházak miatt?

Egyeztetésre hívta a Budai MÁV Kórház, valamint a vasutas szakszervezetek vezetőit az Egészségügyi-, valamint a Gazdasági Minisztérium - tudta meg az InfoRádió. A felek péntek délután három órától egyeztetnek a MÁV kórházak sorsáról. Az Egészségügyi Minisztérium megszüntetné jelenlegi formájában a Budai és a Szolnoki MÁV Kórházat.

Az InfoRádió úgy tudja: megmentené a gazdasági tárca a Budai MÁV Kórházat. Az Egészségügyi Minisztérium szerint sem a budai, sem a szolnoki intézmény nem számít szakkórháznak, így összevonnák azokat más intézményekkel.

Ám az érintettek szerint ez nem így van, mindkét helyen szakosodtak. A MÁV kórházakban zömmel vasutasokat gyógyítanak, a fennmaradó kapacitást pedig más biztosítottak is igénybe vehetik.

A vasutasok a mai napig saját fizetésükből, az úgynevezett önkéntes hozzájárulással támogatják a MÁV kórházakat. Úgy tudjuk: ha a kormányzat bezárná az intézményeket, akkor a vasúttársaság dolgozói készek sztrájkolni is.

Információink szerint pénteken egyeztetésre hívta az Egészségügyi valamint a Gazdasági Minisztérium a Budai MÁV Kórház illetékeseit és a szakszervezetek képviselőit. A délután 3 órakor kezdődő tárgyaláson az intézmény jövőjéről egyeztetnek.

A vasutasok attól tartanak, hogy ha megszűnik, illetve átalakítják a MÁV kórházakat, akkor nem jutnak időben szakszerű ellátáshoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×