eur:
389.18
usd:
363.44
bux:
68161.33
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Miért lett nehezebb a belépés az Országházba?

A jövő évi költségvetés elhúzódó tárgyalása miatt nem juthatnak be bejelentkezés nélkül a látogatók a Parlamentbe - mondta el Altorjai Anita, az intézmény sajtófőnöke.

Az InfoRádióban többen panaszkodtak, hogy a Kossuth téri műveleti területre hivatkozva magánszemélyeket nem engednek be látogatóként az Országházba.

Egy telefonáló külföldi vendégei társaságában kívánta néhány napja megtekinteni a Parlamentet, az őrök azonban nem engedték be, hanem egy utazási irodához irányították.

Így azonban már látogathatják ingyen az épületet, hanem csak több ezer forintért.

Altorjai Anita azt mondta: szó sincs arról, hogy csak utazási irodán keresztül juthatnának be a látogatók. Az őr nyilván félretájékoztatta a látogatót.

A Kossuth téren lévő műveleti terület miatt nem változott a Parlament látogatóinak beléptetési rendje.

Az Országgyűlés sajtófőnöke elmondta: az egyéni látogatók azért tapasztalhatták, hogy nem tudnak azonnal belépni, mert a képviselők már hetek óta a megszokottnál lényegesen többet üléseznek a fontosabb törvények, így például a költségvetés miatt.

Eddig nem volt szokás, hogy azokon a napokon, amikor ülésezik az Országgyűlés, beengedjék a turistákat a Parlamentben. Az egyedül érkezők azonban - általában hétfő és kedd kivételével - azonnal beléphettek az épületbe.

Most azonban már nem csak hétfőn és kedden ülésezik az Országgyűlés. Ezért arra kérik a látogatókat, hogy egy nappal korábban jelezzék, ha be akarnak menni az épületbe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×