eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megszólal a M.E.G.A. cégcsoport tulajdonoságnak ügyvédje

A M.E.G.A. cégcsoport osztrák tulajdonosa tagadja bűnösségét a törökbálinti átcsomagolások ügyében. Zamecsnik Péter, a cégtulajdonos ügyvédje elmondta: ügyfele tudomása szerint társaságai soha nem importáltak Magyarországra lejárt szavatosságú élelmiszert.

Ügyfelem a legjobb tudomása és ismerete szerint soha nem importált döntően Németországból rossz minőségű terméket Magyarországra. Ennek alátámasztására minden egyes szállítmányhoz rendelkezésre állnak a szabvány szerinti minőségbizonyítványok, tanúsítványok. Nyilvánvaló: ezt a védekezést kell majd ellenőriznie a nyomozó hatóságnak - mondta az ügyvéd.

Akkor mivel magyarázzák, amit a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás munkatársai találtak? Õk úgy mondták, hogy átcsomagolt élelmiszerek voltak.

Nem kívánom megmagyarázni, hogy a Pest megyei állategészségügyi hivatal általam nem ismert munkatársa általam nem ismert nyilatkozatában mit mondott vagy mit nem mondott. Ez nem az én feladatom. Én azt tudom, hogy ha majd a büntetőeljárásban bizonyítékot tárnak a hatósággal teljes mértékben együttműködő tulajdonos elé, akkor arról fogunk nyilatkozni. Az ügyfelem egyébként nem a cég ügyvezetője, hanem a tulajdonosa. Az ebbéli különbözőség különböző felelősségi szinteket is jelez.

A bizonyítékokat mindenki láthatta a tévében. Bemutatták azokat az élelmiszereket, amelyek át voltak csomagolva, illetve a szavatossági idő át volt rajtuk nyomtatva.

Ha a bizonyítékokat a büntetőeljárás során a tulajdonos elé tárják, akkor majd nyilatkozni fog. Nyilvánvaló tényekkel a tulajdonosnak is szembesülnie kell. De nem az a gyanú tárgya, hogy szembesül-e ezekkel vagy sem, hanem hogy ő címkézett-e át élelmiszereket vagy sem. Õ hozott-e forgalomba rossz minőségű terméket, vagy nem? Ebből a szempontból nincs jelentősége, hogy a televízióban bemutattak egy terméket, mert eljárásjogilag még azt sem lehetett tudni, hogy az kinek az áruja volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×