eur:
389.1
usd:
361.99
bux:
67994.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szocialista összeesküvés-elmélet: Gyurcsány is beavatkozott

Megelégelte Demszky Gábor és Gy. Németh Erzsébet vitáit a miniszterelnök. Az Index információi szerint a miniszterelnök már személyesen is erőlteti, hogy a szocialistáknak legyen joguk főpolgármester-helyettest javasolni a humánpolitikai területek irányítására a Városházán, és a főpolgármester ne vétózhassa meg jelöltjüket.

Az internetes lap úgy tudja: Gyurcsány Ferenc megelégelte, hogy az MSZP és az SZDSZ nem tudja megkötni a koalíciós megállapodást a fővárosban.

Gyurcsány Ferenc állítólag ragaszkodik ahhoz, hogy az MSZP jelölhesse ki az oktatásért és kultúráért felelős főpolgármester-helyettest.

Az egyelőre nem tudható, hogy a szocialisták pontosan mit akarnak: Gy. Németh Erzsébet személyéhez ragaszkodnak, vagy inkább ahhoz, hogy ők jelölhessék a posztra az emberüket. Ha ugyanis az utóbbi verzió érvényesül, akkor ez egyfajta kompromisszum lehetőségét is felvetné.

Vagyis Demszky Gábor lemondana a jelölésről, cserébe viszont a szocialisták nem a főpolgármesternek elfogadhatatlan és konfliktusforrást jelentő Gy. Németh Erzsébetet ajánlanák neki helyettesként.

Az MSZP összeesküvés-elmélete?

Az Index forrásai szerint a szocialisták egyelőre a személyhez ragaszkodnak. Az SZDSZ-es forrásaiktól pedig úgy értesültek az MSZP már összefüggést sejt a szabad demokraták és a Fidesz parlamenti összeszavazása és aközött, hogy Demszky Gábor visszautasította Gy. Németh Erzsébet volt szocialista fővárosi frakcióvezető főpolgármester-helyettesi kinevezését.

Az MSZP-s "bekeményítésre" Demszky Gábor még nem reagált. Így egyelőre nem világos, mikor és hogyan oldódhat a feszültség a két koalíciós párt között. A megoldást egyelőre nem segíti a Kóka János és a kormány szocialista tagjai között kibontakozó vita sem.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×