eur:
390.16
usd:
365.35
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kitört a botrány a Rába szennyezése miatt

A Rába folyó Ausztriából érkező szennyezése miatt hivatalába kérette az osztrák nagykövetet a környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

A HavariaPress információi szerint Persányi Miklós öt hónapos határidőt adott Bécsnek, hogy megszüntesse a problémát.

Az osztrák környezetvédelmi miniszternek írt levelében Persányi Miklós úgy fogalmaz: ha 2007 május elsejéig nem javul a Rába vízminősége, akkor a magyar fél visszavonja a jennersdorfi bőrgyár vízjogi engedélyéhez 1997-ben megadott hozzájárulást.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hónapokban számos ígéret hangzott el osztrák részről, legutóbb az, hogy 2006 július elsejével tisztítani fogják a vizet és megszűnik a habzás.

Persányi Miklós hangsúlyozta: mivel az ügyben továbbra sem történt semmi, most már nem csak a Rába, hanem a Lapincs folyó is habzik.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Íme a részletek
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×