eur:
389.75
usd:
365.1
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Az MSZP nem tágít, de várja az ajánlatot

A fővárosi MSZP továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes legyen, de olyan kompromisszumot elképzelhetőnek tart, hogy a szocialista képviselő a szóban forgótól eltérő területet felügyeljen - jelentette ki Molnár Gyula budapesti elnök.

Várja a fővárosi koalíciós partner ajánlatát az MSZP - jelentette ki a párt budapesti elnöke a főpolgármester-helyettes személye körül kirobbant vita kapcsán.

"A terület ügyében hajlandók vagyunk újra tárgyalni, a személy ügyében nem, nem mi állítottuk elő ezt a helyzetet, tehát nekünk kell kapnunk ajánlatot" - mondta Molnár Gyula, aki közölte: hajlandóak irányítani akár az egészségügyet is.

Gy. Németh Erzsébet a hét végén cáfolta Demszky Gábor főpolgármester korábbi kijelentését, amely szerint a szocialista politikus polgármester-helyettesként az egészségügyet felügyelné és ebben októberben megegyeztek.

Demszky Gábor november 28-án emelt vétót Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesi jelöltsége ellen. A szocialista frakció vezetőjének, Steiner Pálnak írt levelében közölte: élni kíván a törvényben meghatározott jogával, és arra kérte az MSZP-t, jelöljön más politikust humánpolitikai főpolgármester-helyettesnek.

Molnár Gyula a távirati irodának hétfőn arról beszélt, továbbra is barátságtalan lépésnek tekintik azt, hogy a koalíciós megállapodás lezárását követően, annak aláírása előtt Demszky Gábor főpolgármester vétót emelt Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesi jelölése ellen. "Mi bármikor le tudunk ülni tárgyalni, várjuk az ajánlatot" - mondta Molnár Gyula.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Az idei év jelentős változásokat hozott az Apple iPhone 15 sorozatának piaci fogadtatásában, különösen az alapmodell tekintetében. A Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) által végzett kutatás szerint az alap iPhone 15 modell eladásai a teljes iPhone-értékesítésnek csupán 14%-át tették ki, ami éles esést jelent a tavalyi, azonos időszakban mért 19%-hoz képest, az akkori elődmodellel összefüggésben - írta az Apple Insider. .

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×