eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Csökkenni fog az orvosok jövedelme

Januártól az orvosok szigorúbb gyógyszerfelírási szabályokra és sokkal kevesebb orvoslátogatóra számíthatnak. A szabályok változása miatt új trükköket, befolyásolási módszereket kell bevetniük a gyártóknak, ha meg akarják tartani a forgalmukat - írta a Népszabadság.

A kórházak évi 60 milliárd forint értékű gyógyszerfelhasználásának 20-30 százalékát eddig a gyártók árengedmény formájában ajándékként adták a betegeknek. A jövőben ez a lehetőségük megszűnik. Piacelemzők szerint az orvosok - szakterülettől és munkahelytől függően - néhány tízezertől akár százezer forintos többletjövedelemhez is juthattak a gyógyszeripartól kapott támogatásokból.

Magyar Nemzet

Rosszul jár jövőre a mintegy 2,2 millió hazai kábeltévés előfizető, mert több szolgáltatónál jelentős, akár tízszázalékos áremelés is lesz januártól. A kábelszolgáltatók egyöntetűen állítják, csak akkor emelnek díjat, ha a műsorszolgáltatók jóval drágábban adják termékeiket.

Márpedig a tévétársaságok emelnek - mondta a lap kérdésére a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség elnöke. Kéry Ferenc szerint a kábeltévé díjak 60 százalékát a tévéknek fizetett díjak alkotják. A szakember szerint probléma az is, hogy a műsorszolgáltatók és a kábelcégek üzleteit nem szabályozza semmilyen törvény, így akár aránytalan emelést is végrehajthatnak a műsorszolgáltatók.

Index


Budapesten még csak rebesgetik, Miskolcon már a városi közgyűlés döntött is a helyi tömegközlekedés megkurtításáról, miután 2006-ban a cég megsokszorozta deficitjét. A racionalizálás számokban: 130 helyett 180 forintos jegyár, másfélszer annyi átszállás, több idő az utazásra. A civilek hentesmunkáról, az önkormányzatnál viszont takarékosságról, a pazarlás csökkentéséről beszélnek. A miskolciaknak összességében 6 százalékkal több időbe telik majd az utazás, ez egyrészt a több átszállásból, illetve a több várakozásból adódik. Az eddigi 65 ezer átszállás 105 ezerre emelkedik az MVK Zrt. adatai szerint.

Világgazdaság

Több tízmilliárd forintot költöttek székház-, illetve ingatlan-beruházásra a hitelintézetek. Az utóbbi három évben öt, az élbolyban szereplő bank döntött ilyen építkezés mellett. A székházcseréket a nagyobb üzemméreten túl a költséghatékonyság is indokolja, az érintettek a bérleti díjon és az üzemeltetésen spórolhatnak. Ha a bérletet választják, akkor a nagy volumen és a hosszú időtáv miatt 20-40 százalékkal alacsonyabb tarifát is kialkudhatnak annál, mint ha elszórt bérleményekben csak 3-4 évig maradnának.

Napi Gazdaság

Az október végéig teljesítendő feladatok alig több mint felével végeztek a tárcák az új kormány megalakulása óta. A lap információi szerint a kabinet munkatervében szereplő 70 feladat szerepel, ebből a határidőig 36-ot pipált ki. A minisztériumok közül a legnagyobb lemaradásban látszólag a földművelésügyi van, darabszámra azonban a szociális tárca áll a legrosszabbul. 100 százalékos a teljesítménye viszont az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnak, de a Pénzügyminisztérium is élen jár, az ötből ugyanis négy feladatot elvégzett már.

penzcentrum.hu

A karácsonyi vásárlás idején kevés embernek jut eszébe a megtakarítás, ha viszont mégis így lenne, a portál nekik kínál befektetési lehetőségeket. Az összeállítás arra keresi a választ, hogy milyen alternatívát kínálnak a takarékszövetkezetek a kereskedelmi bankok termékeivel szemben, miben tudnak többet vagy mást adni a megtakarítások területén.

A penzcentrum.hu arra a következtetésre jut, hogy a takarékszövetkezetek főként az általuk kibocsátott értékpapírok területén tudnak előnyösebb konstrukciókat ajánlani a bankok lekötött betéteinél, amelyeknek legnagyobb előnye, hogy a futamidő alatt is hozzáférhetünk pénzünkhöz anélkül, hogy az addig elért kamatokat elvesztenénk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×