eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Ünnepi rajtaütés a józsefvárosi piacon

Közös ellenőrzést tartottak a józsefvárosi piacon a vám- és pénzügyőrség, az adóhatóság, a határőrség, a Fogyasztóvédelmi Felügyelet, a munkaügyi és munkabiztonsági felügyelőség és az ÁNTSZ munkatársai. Az akciót a hatóságok megelőző csapásnak szánták az ünnepek előtt tisztességtelenül üzletelők ellen.

Az ellenőrzésben 220-an vettek részt, és különösen a veszélyes vagy hamisított termékeket, valamint az adót be nem fizetőket keresték.

Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője elmondta: az ellenőrzés elsődleges célja a távol-keleti áruféleségekkel kapcsolatos visszaélések felderítése, az illegális munkavállalás, engedély nélküli árusítás feltárása volt.

Az összehangolt művelet nyomán 115 eljárás indult, és 7 millió forint bírság kiszabása várható. Több mint 31 millió forint értékű árut lefoglaltak, három üzletet bezártak, nyolc személlyel szemben eljárás indult idegenrendészeti jogsértés miatt.

Az ellenőrzések a mostanival nem értek véget, a hatóságok a következő hetekben országszerte további ellenőrzéseket terveznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×