eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Mégis megmaradhat a szabad kórházválasztás

Beutalóval továbbra is bármely kórházba lehet majd menni, nem csak a lakóhelyhez legközelebbi három intézménybe - tudta meg az InfoRádió. Az egészségügyi bizottság módosító javaslata nyomán ugyanis kikerült az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló törvényjavaslatból, hogy három, az OEP által kijelölt kórház közül kell választania a betegnek. Az egészségügyi bizottság szocialista alelnöke a súlyponti kórházak számának növelését sem tartja elképzelhetetlennek.

Abban a módosító csomagban, amelyet a kormányülés után tárgyaltunk, benne volt, hogy az orvosválasztás három kórházra korlátozott lehetősége kikerült a törvényből, tehát megmarad a beutalási rend szerinti kórházválasztás lehetősége - mondta az InfoRádiónak Schvarcz Tibor.

Ez pedig azt jelenti, hogy továbbra is bármely kórházba mehet a beteg, ha oda beutalják. Fizetni csak akkor kellene, ha beutaló nélkül megy - tette hozzá az egészségügyi bizottság szocialista alelnöke.

Schvarcz Tibor szerint a bizottsági ülés vitájának fényében mindenképpen el kell gondolkodni a súlyponti kórházak számának esetleges növeléséről is, mert úgy tűnik, hogy megközelíthetőség szempontjából vannak még kevésbé lefedett területek.

A szocialista politikus ugyanakkor rámutatott arra is, hogy nagyon óvatosan kell bánni a kérdéssel, mivel ha esetleg újból megnyitják a listát, elindulhat egy erős lobbi folyamat.

Arra a felvetésre, hogy Kincses Gyula egészségügyi miniszteri tanácsadó az InfoRádiónak éppen csütörtökön jelentette ki, hogy a kormány a maga részéről véglegesnek tekinti a súlyponti kórházak listáját, Schvarcz Tibor megjegyezte, hogy a kérdésről most indultak tárgyalások, és a jövő szerdai bizottsági ülésen bizottsági módosító javaslatként ezeket még be lehet adni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×