eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Kórházszövetség: áprilisig nem lehet átalakítani a rendszert

Kockázatosnak tartja a kórházi struktúra átalakítását a kormány jelenlegi elképzelései alapján a Magyar Kórházszövetség elnöke. Golub Iván az InfoRádióban úgy vélte: áprilisig gyakorlatilag lehetetlen végrehajtani a tervezett változtatásokat.

A szakember azt mondta: a kabinetnek nemcsak a kiemelt kórházakat kellett volna nevesítenie javaslatában, hanem az úgynevezett kizárólag krónikus feladatok ellátására szánt intézmények körét is.

A kórházszövetség elnöke szerint az ágyszám-csökkentést űnyíróelv-szerűen akarják véghez vinni.

A kormány pénteken nyújtotta be az Országgyűlésnek a kórházfejlesztési törvény tervezetét, amely a struktúra átalakításáról szól és mintegy 12 ezer kórházi ágy megszüntetését, vagy átalakítását javasolja.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: az ellátási rendszer átalakítása lehetővé teszi, hogy rehabilitációs és ápolási ágyból hétezerrel több legyen, mint most.

Közlése szerint az új ellátórendszernek négy szintje lesz: a kiemelt kórházak, a területi intézmények, a járóbeteg-központok és a háziorvosok. A kormány tervei szerint kiemelt, úgynevezett súlyponti kórházból 31 lesz az országban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×