eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Hogyan lehet spórolni a rákkezelésen?

Több milliós rákellenes kezelések takaríthatók meg azáltal, ha a kezelésekre jól reagáló betegeket előzetes szűrővizsgálatokkal választják ki - mondta az InfoRádióban a Magyar Klinikai Onkológusok Társaságának elnöke.

Bodoky György, a Szent László Kórház osztályvezető főorvosa szerint a társadalombiztosításnak bőven megérné a néhány 100 ezer forintos extra szűrések finanszírozása, mert ma a kezelésben részesülők, például a mellrákban, vastagbél- és tüdődaganatban szenvedő betegek csak mintegy felénél hatékony a drága terápia.

A főorvos hangsúlyozta: a személyre szabott kezelésekkel ma már igen jelentős eredményeket lehet elérni. Épp ezért érdemes kiszűrni, hogy kiknél alkalmazható a terápia.

A több millió forintos kezeléseket ugyanis azok is megkapják, akiknél hatástalan, holott ezt előre is meg lehetne állapítani a szűrővizsgálatokkal.

Ezek azonban elmaradnak, mert a néhány 100 ezer forintos diagnosztikai kiadásokat az egészségbiztosító nem támogatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×