eur:
389.19
usd:
361.41
bux:
68423.67
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Figyelmeztette a háziorvosokat a minisztérium

Érvényben van a tételes betegforgalmi jelentést előíró rendelet, amelyet minden háziorvosnak be kell tartania - figyelmeztetett közleményében az Egészségügyi Minisztérium. A tárca azután közölte ezt, hogy az adatvédelmi biztos több szempontból kifogásolta a betegforgalmi jelentés szabályozását.

Péterfalvi Attita hétfőn az InfoRádióban elmondta: vizsgálata során megállapította, hogy a gyakorlatot törvényben és nem rendeletben kellene szabályozni, egyúttal felhívta a figyelmet a személyes adatok megfelelő védelmére.

Az Egészségügyi Minisztérium most azt közölte, hogy figyelembe veszik az ombudsman ajánlásait, és a lehető legrövidebb időn belül pontosítják a rendelkezéseket.

A tárca hangsúlyozza: az elmúlt időszakban a háziorvosok jelentős támogatást kaptak informatikai rendszerük fejlesztésére, ezért a megfelelő adatkezelés is megoldható.

A minisztérium felhívta a háziorvosok figyelmét, hogy a törvényi szintű szabályozás kidolgozásáig is biztosítaniuk kell az adatszolgáltatást az Országos Egészségbiztosítási Pénztár felé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×