eur:
387.69
usd:
357.55
bux:
68172.79
2024. május 17. péntek Paszkál

Amerikai vízum: november 1-től csak az interneten

November 1-jétől az Egyesült Államok budapesti konzulátusa csak az interneten kitöltött vízumkérelmeket fogadja el. Az elektronikus vízumkérelmeket az amerikai nagykövetség, vagy az amerikai külügyminisztérium honlapjáról lehet elérni.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének sajtóattaséja az InfoRádiónak elmondta, hogy a változás a világ minden országát érinti.

Arra a kérdésre, hogy nem tartja-e diszkriminatívnak a döntést egy olyan országban, mint Magyarország, ahol csak a lakosság egy negyedének van otthon internet-hozzáférése, Kate Byrns azt válaszolta: nem hiszi, hogy diszkriminatív volna a lépés.

"2003 óta használjuk az elektronikus adatlapot és az utóbbi időben már a kérelmek 80 százaléka ilyen úton érkezett. A változás bejelentése előtt készítettünk egy kisebb felmérést, amiből kiderült, hogy ha nincs is mindenkinek otthon internete, az elérhető a könyvtárakban, városházákon és persze az internet-kávézókban is" - mutatott rá Kate Byrns.

A nagykövetség, illetve az amerikai külügyminisztérium honlapjáról letölthető vízumkérő lapot angol nyelven kell kitölteni, a rendszer nem fogad el ékezetes betűket sem. A következő lépésben a már kitöltött vízumkérő lapot ki kell nyomtatni, és azt a kérelmezőnek magával kell vinnie az interjúra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×