eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Nem lesz egyszerű Demszky dolga, és ennek külön örülök"

Budapesten Zugló az egyetlen olyan kerület, amelyben az MSZP és az SZDSZ közös jelöltje veheti át a vezetést az előző ciklus fideszes polgármesterétől.

Rátonyi Gábor, a Fidesz jelöltje, volt polgármester az InfoRádióban elmondta: nem talál magyarázatot vereségére, hiszen az elmúlt négy évben fantasztikusan kemény munkát végzett.

Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy az MSZP és az SZDSZ közös jelöltje mindössze 1,4 százalékkal verte meg, holott négy éve még csak "nevető harmadikként" győzött a két koalíciós jelölttel szemben.

Talán ez a kerület még mindig annyira baloldali érzelmű, hogy teljesen mindegy, kit indítanak a kormánypártok. Az új polgármester egy nagyon szimpatikus fiatalember, akit másfél, két hónappal ezelőtt még senki nem ismert a kerületben - mondta Rátonyi Gábor.

A fideszes politikus emlékeztetett arra, hogy a Fővárosi Közgyűlésben nagyjából patthelyzet alakult ki.

"Ott sem lesz egyszerű Demszkynek a dolga, és ennek külön örülök, mert a Demszky egy ilyen Combino-botrány után meg tudott maradni, hát ez elég elgondolkodtató ennek a fővárosnak a gondolkodásmódjáról. Még mindig kell 10-15 év, hogy ez átalakuljon" - vélekedett Rátonyi Gábor.

Weinek Leonárd, a XIV. kerület új polgármestere annak tulajdonította győzelmét, hogy viszonylag hatékonyan juttatta el választókhoz üzenetét a párbeszédről és az együttműködésről.

Nagyon komoly, intenzív kampányt folytattunk, elképesztően sok lakossági fórum tartottunk - tette hozzá.

Weinek Leonárd fő céljának nevezte a folyamatos és közvetlen párbeszédet a zuglóiakkal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×