eur:
390.76
usd:
359.61
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

13 településen szavazategyenlőség

Az ország 13 településén kell négy hónapon belül időközi polgármester-választást tartani, mert vasárnap szavazategyenlőség miatt nem dőlt el, ki töltse be a posztot - mondta az Országos Választási Iroda vezetője.

Az adatok 100 százalékos feldolgozása után elmondható, hogy a választásra jogosultak 53,12 százaléka járult az urnákhoz.

A legaktívabbak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében voltak az emberek, itt a részvételi arány majdnem elérte az 59 százalékot.

Demszky Gábor szabad demokrata főpolgármester-jelölt 14 ezer szavazattal kapott többet Tarlós István független jelöltnél, a harmadik helyen végzett Katona Kálmán (MDF) pedig több mint 44 ezer voksot kapott.

A megyei és a fővárosi közgyűlési listákon 344 mandátumhoz jutottak a kormánypártok, míg az ellenzékiek 520-at szereztek, 37 mandátum pedig egyéb jelölő szervezetekhez került.

Rytkó Emília közölte azt is: az ország valamennyi kisebbsége állíthat országos önkormányzatot.

A választási bizottságoknak a jegyzőkönyvek alapján hétfőn 16 óráig kellett megállapítaniuk a választás jogi eredményét, amely ellen három napon belül fellebbezhetnek az érintettek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×