eur:
390.72
usd:
359.87
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Nincs pénz a sportcsarnokra?

Nincs az önkormányzatnak fedezete a XII. kerületben épülő sportcsarnok finanszírozására - állítja Élő Norbert, az MSZP XII. kerületi polgármester-jelöltje. Pokorni Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje ugyanakkor úgy látja: a beruházás valóban megterheli a kerület költségvetését, azonban vállalható.

Rendkívül felelőtlenül vágott bele a Fidesz-MIÉP koalíció a sportcsarnok építésbe - vélekedett az MSZP XII. kerületi polgármesterjelöltje az InfoRádió önkormányzati választási vitaműsorában. Élő Norbert szerint egyrészt a felvett 2,5 milliárdos hitel visszafizetésére sincs fedezet, másrészt nem látják, hogy a fennmaradó 2,5 milliárdos számlát miből fogja kifizetni a kerület.

Valóban, a 2007-es költségvetési évet a sportcsarnok pénzügyi kérdései fogják megszabni - mondta Pokorni Zoltán. A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje szerint a kerület költségvetési helyzete amúgy is elég cudar.

"A mi időnkben sem járt térdig pénzben az önkormányzat, egyetlen önkormányzat sem, de ahogy én most a konvergenciaprogramot és a jövőre vonatkozó vitákat látom, a prés tovább szorul minden önkormányzatnál. Az alanyi jogon járó normatív támogatások összege csökkenni fog, egyre nagyobb szerepe lesz a pályázati aktivitásunknak, az uniós támogatások megnyerésének" - hangsúlyozta a Fidesz XII. kerületi jelöltje.

Ennek megfelelően a sportcsarnok megterheli majd a költségvetést - mondta Pokorni Zoltán, aki ugyanakkor bízik abban, hogy sikerül olyan megoldást találni, amelynek segítségével a szűkülő önkormányzati finanszírozás közepette is tudja majd a Hegyvidék önkormányzata finanszírozni a beruházást.

Élő Norbert, aki kiemelte, hogy négy éve a kerületi pénzügyi bizottság elnöke, és így nagyon jól tudja, hogy nincs pénz, megjegyezte: október 1-je után le kell ülni tárgyalni a kérdésről, mivel a pártoknak közösen kell olyan megoldásról megállapodniuk, amely nem viszi csődbe a jövő évi költségvetést.

"De azt, mint makroközgazdász és mint pénzügyi tanácsadással foglalkozó közgazdász, mondhatom, hogy az évi 500 milliós fenntartási költséget sehol nem termeli ki semmilyen sportcsarnok" - hangsúlyozta az MSZP jelöltje.

Pokorni Zoltánnak arra a megjegyzésére, hogy nincs is annyi a fenntartás, Élő Norbert arra kérte a Fidesz jelöltjét: "higgye el, hogy ennyi lesz a kamatokkal együtt, mi ezt végigszámoltuk". Ezért javasolták azt, hogy inkább csússzon a beruházás, és készüljön fel a kerület mielőtt belevág - emlékeztetett a szocialista jelölt.

"Így is csúszik" - jegyezte meg Pokorni Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×