eur:
390.75
usd:
359.84
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Lesz pénz a panelfelújítási programra?

Lesz-e pénze a III. kerületi önkormányzatnak a panelfelújítási programra? Csire János független polgármesterjelölt szerint a Panel Plusz program nem jó, mert a kerületnek nem lesz pénze, amiből a saját részét állhatja. Pető György szocialista politikus szerint azt kell eldönteni, hogy vissza nem térintendő, vagy visszatérítendő támogatást adjanak-e az embereknek. A fideszes Bús Balász viszont úgy látja: az önkormányzatnak mindenképpen segítenie kell a panellakásban élőket.

Az InfoRádió választási vitaműsorában Csire János azt mondta, hogy az önkormányzatnak nincs pénze a kormány által kidolgozott panelfelújítási program megvalósítására.

Szerinte az önkormányzat arra kényszerül majd, hogy maga is hitelből finanszírozza a kamatmentes visszatérítendő támogatást, ez pedig csak 200 lakásra vetítve évente 8 millió forintos kamatterhet jelentene a helyhatóságnak. A kerületben pedig 36 ezer panellakás van.

Pető György (MSZP) szerint azonban a kerületben lévő 36 ezer panellakást nem egyszerre akarják majd felújítani tulajdonosaik.

Hozzátette: ezzel együtt a helyhatóság csak visszatérítendő támogatást adhat, a vissza nem térítendőre nem lesz pénze.

Bús Balázs fideszes induló azt mondta: a panellakásban élőket nem lehet túlterhelni.

Hozzátette: inkább a kerületi szociális ellátó rendszert kellene átalakítania az önkormányzatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×