eur:
390.72
usd:
359.87
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Gyurcsány: nem fogok megtántorodni

Jobb országot ígért Gyurcsány Ferenc az MSZP pécsi szervezetének kampányzáróján. A miniszterelnök elmondta azt is: a politikai támadások ellenére nem tántorodik meg.

A kormányfő hangsúlyozta: sok küzdelem és nehéz pillanatok árán csinálnak egy jobb országot.

Gyurcsány Ferenc arra számít, hogy korábbi és jelenlegi támogatói közül sokan ellene fordulnak a közeljövőben, ugyanakkor reméli, hogy utána - látva az eredményeket - ismét támogatják majd.

Az elmúlt hetek kormányellenes megmozdulásaira és a megszorító intézkedéseire utalva a miniszterelnök leszögezte: nem alkuszik és nem tántorodik meg.

"Fogunk csinálni egy jobb országot. Lesz benne küzdelem, lesznek nehéz pillanatok, sőt azt is gyanítom, hogy akik pár hónapja lelkesen támogattak, vagy akár még ma is, a hátuk közepére nem fognak kívánni. De azt remélem, még ha így is lesz, majd még pár hónappal később azt mondják: mégiscsak ennek a Gyurcsánynak volt igaza, mert meg kellett csinálni" - fogalmazott a kormányfő.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy Pécsnek is tovább kell mennie, tovább kell fejlődnie, nem szabad feladnia álmait.

Sikerre kell vinnie egyebek mellett az Európa kulturális fővárosa programot, hiszen a baranyai megyeszékhely lesz 2010-ben az ország arca.

"Mert vendégeket fogunk hívni. Meg akarjuk mutatni, milyenek vagyunk mi, magyarok. Mert nem csak olyanok vagyunk, amilyen képet mutatott rólunk az elmúlt egy-két hétben a média. Azt gondolom, a magyarok túlnyomó többsége nem olyan. Felelős, jóhiszemű, dolgozni akaró és tudó, nem romboló, hanem építkező fajta a magyar" - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×