eur:
390.72
usd:
359.87
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

"Ez az iskolás rendszer nem méltó a kerülethez"

Nem a programmal van baj, hanem a jelenlegi rendszer struktúrájával - hangsúlyozta a Fidesz józsefvárosi polgármester-jelöltje, aki szerint az elmúlt négy évben a polgári oldal sok esetben kiszorult a döntéshozatalból. A jelenlegi szabad demokrata polgármester, az MSZP és az SZDSZ közös jelöltje ezt cáfolta, azt azonban elismerte, hogy az ellenzék időnként kimaradt a döntés-előkészítésből, ennek azonban ő maga sem örült.

"Nem a programmal van baj, hanem a jelenlegi rendszer struktúrájával. Három cikluson keresztül az volt a felállás, hogy az összes párt a vagyoni kérdésekben konszenzust teremt, az utolsó négy év azonban nem erről szólt" - hangsúlyozta a Fidesz VIII. kerületi polgármester-jelöltje.

Dénes Margit szerint a polgári oldal az igazán lényeges bizottságokban nem szerepelt, kevesebb információt kapott, kevesebb lehetőséget, sokszor nem kérdezték meg az álláspontját, és erőből leszavazták.

"Ez a fajta iskolás rendszer, hogy "én tanító bácsiként ezt nem engedem", nem méltó a kerülethez" - vélekedett a Fidesz jelöltje, aki kijelentette: megválasztása esetén visszatérne a régi, együttműködésre alapuló rendszerhez.

"Az együttműködés mellett vagyok"

Csécsei Béla jelenlegi polgármester, az SZDSZ és az MSZP közös jelöltje visszautasította a "tanító bácsis" megjegyzést.

"Van ugyan "tanító bácsis" papírom, de remélem, nem estem abba a hibába, hogy itt nádpálcával és a dobogón csattogtatva működtem volna. Inkább azon voltam, hogy a fontos döntéseknél, amikor már konkrét javaslat volt, akkor azt a magam fórumainak összehívásával egyeztessem" - mondta Csécsei Béla.

A jelenlegi polgármester kiemelte: minden bizottságban benne volt minden oldal. Az már persze más kérdés, hogy a döntésekhez meghatározó, vagy nem meghatározó létszámban - jegyezte meg.

"Én az együttműködés mellett vagyok, és nem örültem, amikor kiszorultak fontos döntések előkészítéséből a nem szocialista és szabad demokrata képviselők. A döntésben azonban mindig benne vannak" - hangsúlyozta Csécsi Béla.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×