eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Gyurcsány: "kurva ország" - "a szenvedély és a szeretet szavai"

A kormány az elmúlt 10 nap történéseiből azt a tanulságot vonta le, hogy helyes irányba megy ugyan a politika, de hibát követtek el abban, hogy nem kommunikálták egyértelműen: a mostani átalakítások mindenképpen fájdalmasak lesznek - ez derült ki legalábbis Gyurcsány Ferenc szavaiból.

A politika nagy felelősségének nevezte a miniszterelnök azt, hogy az elmúlt 15 évben abba az illúzióba ringatták az embereket, hogy fájdalommentesen megoldhatóak a nagy átalakítások.

Az elmúlt hónapokban a cselekvés bátorsága nem párosult a beszéd bátorságával. Félig mondtuk, egészen csináltuk - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök bevallotta: nem hitt abban, hogy mindent el tud mondani "tisztán és nyilvánosan", és nem bízott abban, hogy a választók elhiszik neki.

A kormányfő balatonőszödi beszédéről szólva elismerte, hogy annak nyelvezete és stílusa felháboríthatott sokakat, ám - mint fogalmazott - "ezek a korholás a szenvedély és a szeretet szavai voltak."

Gyurcsány Ferencnek a kormányülés elején tartott nyilvános beszédéből nyilvánvaló volt az is: nem kíván változtatni kormányán az elmúlt napok történései miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

A házigazda franciák ellen mutatkozik be a magyar férfi válogatott a vízilabda-tornán. Nem lesz könnyű mérkőzés, a franciák sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, a legutóbbi vb-n, Dohában, kiejtették a magyar csapatot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×