eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Nem lehet tudni, mennyiért adták el az újságírók székházát

Eladta a székházát egy külföldi szállodacégnek a Magyar Újságírók Országos Szövetsége. A nagyértékű Andrássy úti épület vételára évekre megoldja a szervezet anyagi gondjait.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége szeptember 14-én írta alá a Magyar Sajtó Házának értékesítéséről szóló szerződést.

Az Andrássy úti székházat egy portugál szállodacég vette meg, de 2008 áprilisáig, az épületben lévő étterem bérleti szerződésének lejártáig az újságíró-szövetségnek nem kell elköltöznie.

A vevő azonban már idén kifizeti a vételár egy részét, amiből a MÚOSZ felújítja a Bajza utcai épületet, ahová 2007-ben költözik át.

A MÚOSZ a honlapján nem közli, hogy mennyiért adta el a székházat, és mire használják fel a pénzt, csak azt írják, hogy a bevétel a szervezet hosszú távú befektetése lesz.

"A pénzvagyon végleges befektetéséről a MÚOSZ illetékes testületei fognak dönteni" - olvasható a weboldalon.

A szervezet már korábban megkezdte ingatlanjai eladását. Az újságíró-üdülőt például több mint kétmillió euróért értékesítették a Kincstári Vagyoni Igazgatóság hozzájárulásával.

Ez saját közlésük szerint 625 millió forintos adózás utáni bevételt jelent.

A MÚOSZ a pártállami időkben az egyetlen engedélyezett újságíró-szervezet volt, székháza az Andrássy út egyik legszebb villája. A szövetségnek saját közlése szerint hatezer tagja van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

A házigazda franciák ellen mutatkozik be a magyar férfi válogatott a vízilabda-tornán. Nem lesz könnyű mérkőzés, a franciák sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, a legutóbbi vb-n, Dohában, kiejtették a magyar csapatot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×