eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Gyurcsány szerint a reformok a túlélést jelentik az országnak

Nincs megbánó beismerés címmel közölt interjút Gyurcsány Ferenc kormányfővel a Münchenben megjelenő Focus magazin internetes kiadása.

A legutóbbi elvesztett választások okozta csalódottság miatt az ellenzéki párt lejárató kampányt kezdett a kormány ellen - vélekedett Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök szerint a Fidesz azt sulykolta a választóknak, hogy a kormány nem legitim, úgyhogy ellene minden eszköz megengedett.

"Szélsőjobboldaliak és futballhuligánok mindezt nyilvánvalóan egyfajta igazságként fogadták el" - fogalmazott a kormányfő.

Az újság emlékeztetett arra: Magyarországon egy hete tízezrek tüntetnek a miniszterelnök ellen, mert egy belső párttanácskozáson beismerte, hogy az elmúlt másfél-két évben hazudott.

A miniszterelnök a Focusnak kijelentette: a jobboldal a jóléti állam folytatását ígéri, ami "egy populista, a realitásokat meghazudtoló politikához és nacionalista radikalizmushoz vezetett."

Nem bánja meg beismerését - fogalmazott az interjúban Gyurcsány Ferenc.

"Volt bátorságom ahhoz, hogy véget vessek a hazudozásoknak, mert számomra az ország érdekei fontosabbak, mint rövid távú népszerűségem" - jelentette ki a miniszterelnök.

Bocsánatkérésről Gyurcsány - mint a Focus írta - nem akar tudni. Szerinte ehelyett az egész politikai elitnek kollektíven kellene bocsánatot kérnie a magyaroktól.

Mindazonáltal a miniszterelnök elismerte, hogy a nyilvánosság előtt soha nem nyilatkozott volna így. Kijelentései - mint hangoztatta - a legszűkebb körnek szóltak.

"Azért használtam  - szándékosan - túlzott retorikai fordulatokat és durva, brutális kifejezéseket, hogy a frakció tagjai számára megvilágítsam a reformok szükségességét" - mondta az interjúban Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök ismét kijelentette: nem tesz eleget a tüntetők azon követelésének, hogy mondjon le.

A kormányfő szerint a gazdasági reformok megvalósítása túlélési kérdés a magyarok számára.

"Ha az állampolgárok a választásokon másként döntenek, azt el fogom fogadni, de addig én vagyok a felelős és legitim kormány vezetője" - hangsúlyozta az interjúban Gyurcsány Ferenc.

Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor egy tussal megverte Koch Máté legyőzőjét, s már a nyolc között jár

Andrásfi Tibor egy tussal megverte Koch Máté legyőzőjét, s már a nyolc között jár

Andrásfi Tibor az egyetlen tusra menő hosszabbításban egy lerohanó támadással legyőzte a venezuelai Grabiel Lugót, s bejutott a legjobb nyolc közé párbajtőr egyéniben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Az orosz védelmi minisztérium szombaton bejelentette, hogy erői sikeresen elfoglalták Lozuvatske települést az ukrajnai Donyeck megyében, Pokrovszk városától nem messze. Ez a térség az elmúlt hónapok leghevesebb frontcsatáinak helyszíne. Mindeközben az ukránok sem tétlenkedtek, Alekszej Szmirnov megbízott regionális kormányzó közlése szerint egy Ukrajna által indított dróntámadás következtében három orosz olajtartály gyulladt ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×