eur:
385.41
usd:
355.09
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Bence György: Gyurcsány újabb és újabb kínos dolgokat mond

"Gyurcsány Ferencről kiderült, hogy nem bírja tartani a száját. Ráadásul újabb és újabb kínos dolgokat mond, egyre gyakrabban" - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bence György. A filozófus szerint a miniszterelnök a beszéd nyilvánosságra kerülése óta "percenként" ad egy interjút, és mindegyikben van valami, ami kínos a maga és a pártja szempontjából. Pedig az emberek most nagyon figyelnek.

A beszéd rendkívül izgalmas, hiszen az, aki nem bennfentes pártember, ritkán van olyan helyzetben, hogy ilyen bepillantást nyerjen a kulisszák mögé, de ez csak egy mozzanat - hangsúlyozta Bence György.

"A lényeg nem az, hogy Gyurcsány mit mondott arról, hogy hogyan hazudott, nem hazudott, mindenki hazudott, hanem az, hogy ténylegesen mást tettek, mint amit a legtöbb ember várt, és erre nem válasz az, hogy úgyis mindenki tudta. Nem, nem mindenki tudta, ha mindenki tudta volna, nem választották volna meg" - mutatott rá a filozófus.

Mégis a beszéd az, ami miatt mennie kell

Önmagában azonban attól, hogy mást tett, mint amit ígért, Bencze György szerint még nem kellene mennie, mert "bármilyen csúnya módon is nyerte meg a választásokat, mégiscsak megnyerte, és ez a saját táborában neki nagy tekintélyt adott".

"Ami miatt mennie kell, az maga a beszéd, annak a tartalma. Ezerféle dolog van benne, amin el lehet csámcsogni, csak egy dologra hívom fel a figyelmet, hogy hogy beszél a saját táboráról... Semmilyen csoportról nem lehet ezen a hangon beszélni, hogy 'mindannyian hülyék vagytok egytől egyig, hogy korruptak, alkalmatlanok vagytok, csak azért vagytok politikusok, mert már elfelejtettek autót fényezni', ez borzalmas" - fogalmazott Bence György.

Gyurcsány "nem bírja tartani a száját"

"Az is kiderült, hogy nem bírja tartani a száját. Újabb és újabb kínos dolgokat mond, egyre nagyobb sebességgel, és ez is nyilván aggodalommal tölti el a szolidabb elemeket a saját pártjában" - tette hozzá Bence György.

A filozófus szerint "nem hülye a közönség", azért tűnik úgy néha, hogy mindent be lehet adni a népnek, mert nem nagyon figyel oda. "Most odafigyelnek. Most nem lehetne csinálni, és most is csinálja, sőt még erősebb fokozatra kapcsolt. Percenként ad egy interjút, és mindegyikben van valami ami kínos a maga szempontjából, a pártja szempontjából" - hangsúlyozta Bence György.

A Gyurcsány-beszéd a Fidesz kezére játszott

A filozófus emlékeztetett arra: Orbán Viktor előre látta, hogy, demonstrációba is torkolló elégedetlenség is lehet a kormány politikájának következménye. A Gyurcsány-beszéd nyilvánosságra kerülése ilyen értelemben a Fidesz kezére játszott - tette hozzá Bence György.

A filozófus megjegyezte: a tüntetésekben önmagukban semmi rossz nincs. "Ha a kormány ilyen kemény dolgokat csinál, ráadásul ilyen durva formában, és úgy, hogy az ellenkezőjét is ígéri, akkor nemcsak hogy várható, hogy békés, véleménynyilvánító, nyomásgyakorló demonstrációkra kerül sor, hanem ez a demokrácia természetes megnyilvánulása".

"Aki azt mondja, hogy ilyet nem szabad csinálni, az vagy elvesztette a fejét politikai okokból, vagy szánt szándékkal nem mond igazat. Ilyesminek nagyon is van helye a demokráciában, és természetesen pont az ellenzék oldaláról van helye, hiszen a kormánypártoknak módjuk van kormányozni, és a híveik vágyait közvetlenül - valamilyen mértékben - megvalósítani" - mutatott rá Bence György.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bíróság előtt az államcsínyre készülő Reichsbürger-csoport vezetői

Bíróság előtt az államcsínyre készülő Reichsbürger-csoport vezetői

A hesseni rendőrség 2022 decemberében csapott le a vád szerint államcsínyre készülő ún. Reichsbürger-csoportra. A feltételezett puccskísérlet vezetője, Heinrich Prinz Reuss türingiai ingatlanvállalkozó azóta több társával együtt őrizetben van. A bírósági tárgyalás maratoninak ígérkezik, annak második szakasza most kezdődött.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×