eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Tárki: MSZP - 18 százalék, Fidesz - 33 százalék

A Medgyessy-kormány vége felé vezetett legutóbb ennyivel a Fidesz az MSZP előtt - közölte a Tárki véleménykutató cég szociológusa. A legutóbbi felmérésük szerint az MSZP-t a teljes népesség 18 százaléka, míg a Fideszt 33 százaléka támogatja. Az adatok felvételekor még nem került nyilvánosságra a balatonőszödi Gyurcsány beszéd.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz 55, a szocialisták pedig 35 százalékon állnak. Sík Endre az InfoRádióban azt mondta, hogy az MSZP-től már a törzsszavazói is elpártolnak.

A válaszolók 35 százaléka a jelenlegi polgármestert választaná újra az önkormányzati választásokon, ez azonban a fővárosban nem érvényesül.

A biztos szavazók között többen említették Tarlós Istvánt, a Fidesz által is támogatott független jelöltet, mint Demszky Gábor szabad demokrata jelölt nevét.

A pártválasztásukban bizonytalanok aránya továbbra is magas. tízből négy ember bizonytalan pártválasztásában, vagy megtagadta a választ az erre irányuló kérdésre.

A választásokon való részvételi hajlandóságot firtató kérdésre adott válaszokból kiderült, hogy áprilisban még 69 százalék, júniusban 60 százalék, szeptemberben mindössze a megkérdezettek 53 százaléka állította, hogy biztosan elmenne szavazni, ha most vasárnap lennének a parlamenti választások.

A felmérés szerint a szavazásra jogosultak körében a két nagy párton kívül egyik párt sem éri el a parlamentbe jutáshoz szükséges z öt százalékos küszöböt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×