eur:
385.35
usd:
355.05
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Csurka: "a Fidesz berosált" - MIÉP-nagygyűlés képekkel

A "labanckormány" ellen tüntettek mintegy hatszázan a MIÉP budapesti, a Rákóczi téren tartott nagygyűlésén.

Rendszerváltoztatásra van szükség, és ennek érdekében létre kell hozni a Magyar Október Bizottságot - mondta Csurka István pártelnök a téren összegyűlt emberek előtt.

Elképzelése szerint a bizottság létrehozása az első lépés a rendszerváltoztatás megkezdéséhez, majd ezt követné az alkotmányozó nemzetgyűlés összehívása.

"Gyurcsány csak egy báb!" Nem szabad erőnket csak arra pazarolni, hogy a kormányfőt eltávolítsuk - hangsúlyozta a politikus, majd hozzátette: jelenleg Magyarországon még nincs forradalom.

Csurka István elmondta, hogy a gyűlést eredetileg azért tartották volna, hogy figyelmeztessék a Fideszt - a szombatra tervezett nagygyűlése előtt -, hogy "rendszerváltásra van szükség, és ennek élére anyagi erejénél, tömegtámogatottságánál fogva is nekik kell állniuk".

"A Fidesz berosált! Ez számomra nagyobb csapás, mint hogy Gyurcsány hazudott" - fogalmazott Csurka Itván, arra reagálva, hogy a nagyobbik ellenzéki párt elhalasztotta gyűlését.

Közölte: demonstrációjukat az 1956-os forradalom jegyében és II. Rákóczi Ferencre emlékezve tartották meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×