eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

A füst miatt adta fel a televízió alsó szintjét a rendőrség

Az országos rendőrfőkapitány helyettese az InfoRádióban azt mondta, hogy hétfő éjszaka a füst miatt és taktikai okokból kellett feladniuk a Magyar Televízió székházának alsó szintjét. Szabadfi Árpád azt is közölte, hogy életveszélyesen megsérült kollégájuk állapota kielégítő.

Az országos rendőrfőkapitány helyettese szerint a rendőrség megfelelő erővel biztosította a Parlamentnél kezdődött hétfő éjszakai tüntetést. Szabadfi Árpád az InfoRádióban kijelentette: taktikai okokból kellett a rendőrségnek feladni a Magyar Televízió alsó szintjét.

Az országos helyzetet figyelembe véve egy teljesen békés eseményhez készült a rendőrség - mondta az országos rendőrfőkapitány helyettese. A rendőrség az erőszakos cselekmények kezdetekor a helyszínen intézkedett, de a Szabadság téren összegyűlt tömeg eredményes felszámolásához a szükséges erőket össze kellett vonni - fogalmazott Szabadfi Árpád.

Az országos rendőrfőkapitány helyettese a probléma oka az volt, hogy a biztosítás fő centruma a Kossuth tér volt, ám onnan 4000 ember átvonult a televízió elé, ahol egy kemény mag csatlakozott az alapvetően békés tüntetőkhöz.

Szabadfi Árpád az InfoRádióban az épület bejáratánál keletkezett tűz okozta füsttel indokolta azt a döntést, hogy a rendőrségnek fel kellett adni a televízió auláját és az emeletre kellett vonulnia.

"Amikor a megfelelő mennyiségű erő összejött, a rendőrség végrehajtotta a tüntetők kiszorítását. A rendőrség nagyon nehéz helyzetben volt, hiszen a kemény mag megtámadta őket. A rendőröknek taktikai okokból, a későbbi erődemonstráció miatt az alsó szintet fel kellett adni" - fogalmazott az országos rendőrfőkapitány helyettese.

Szabadfi Árpád azt is közölte, hogy a hétfő éjszakai megmozdulásokban 114 ember sérült meg. Az életveszélyes sérüléseket szenvedett rendőrt sikeresen megműtötték, állapota kielégítő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×