eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Tarlós: Demszky bizarr történelmet ír

Gyávának tartja a főpolgármestert Tarlós István, a Fidesz által támogatott független főpolgármester-jelölt, mert Demszky Gábor nem kíván vele kétoldalú vitát folytatni.

"Megdöbbenéssel értesültem arról, hogy Demszky Gábor újfent megfutamodik a szemtől szemben tartott vita elől, minthogy visszautasítja a 26-ára szóló kihívásomat. Nem mer egy Demszky-Tarlós négyszemközti összecsapáson részt venni, hanem elbújik a többi listavezető háta mögé, és csak a listavezetők 9 fős, illetve az összes jelölt 5 fős vitáján hajlandó megjelenni" - írta közleményében Tarlós István.

Véleménye szerint ez nemcsak hallatlan gyávaságról tesz tanúbizonyságot, hanem arról is, hogy a liberális városvezető éretlennek tekinti a választópolgárokat.

"Egy 9 vagy 5 fős vitában, ahol csak pár perc jut egy-egy jelöltnek, könnyebben meghúzódhat. Nem bújhatna el viszont az éles, és megválaszolásra váró szakmai kérdések elől, ha egyetlen esélyes kihívójával, Tarlós Istvánnal kellene 60 percen keresztül farkasszemet néznie, mint férfi, a férfival" - írta a független főpolgármester-jelölt.

Tarlós István azt is nehezményezi, hogy Demszky Gábor és nem a Magyar Televízió hívja meg őt egy második - szeptember 28-ai - tévés vitára.

"Még az időpont megjelölés is nyilvánvaló pimaszság, hiszen hetek óta köztudott a fővárosban, hogy ezen az estén tartom kampányzárómat Óbuda-Békásmegyeren, és az időpont eleve alkalmatlan. Korábbi egyeztetésünkön, amelyet az MTV-vel folytattunk, még amúgy is 29. szerepelt" - írta a független jelölt.

Hozzátette: a két esélyes jelölt összecsapásának történelmi hagyományai vannak a Nixon-Kennedy-vitától a Gyurcsány-Orbán-összecsapásig.

"A kettős vita elöli megfutamodásával Demszky Úr most bizarr módon újfent történelmet ír" - közölte Tarlós István.

Címlapról ajánljuk
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

Aréna
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×