eur:
389.66
usd:
363.21
bux:
68186.42
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Juhász: hazugságon kaptuk a Fideszt

Az MSZP alelnöke fényképekkel mutatta be, hogy "több településen is fideszes aktivisták zavarták meg a miniszterelnök kampányrendezvényeit". Juhász Ferenc szerint ezzel hazugságon kapták a Fideszt.

A szocialista párt alelnöke sajtótájékoztatóján olyan fotókat mutatott be, amelyek szerinte bizonyítják: Nagykőrösön, Tatán és Tatabányán is fideszes aktivisták zavarták meg az MSZP-s rendezvényeket.

Faddon, Tolnán és Pakson is ugyanazok a narancssárga pólós aktivisták jelentek meg - tette hozzá Juhász Ferenc.

Az MSZP elnöke kijelentette: ezek a megnyilvánulások szervezett akciók és nyílt provokációk; ahogy Nagykőrösön is történt, ahol a helyi lapban fizetett hirdetésben jelent meg a demonstrációra való felhívás.

Juhász Ferenc szerint a fideszes aktivisták így akarnak "bosszút állni a közrenden", miután az országgyűlési választásokon nem a Fidesz nyert.

A Fidesz korábban cáfolta, hogy tiltakozást szervezett volna. Juhász Ferenc szerint most hazugságon kapták a Fideszt.

Az MSZP felszólította az ellenzéki pártot: vállalja fel ezt a politikai magatartást, vagy hagyja abba az akciókat.

Orbán: felismerhető, ki a fideszes

Orbán Viktor Fidesz-elnök arra reagálva, hogy a szocialista párt a Fideszt sejti a miniszterelnöki látogatást megzavaró emberek mögött, elmondta: békés, jókedvű és magukat megvédeni akaró embereket lát Magyarországon.

"A magyar választópolgárok mindent megtesznek annak érdekében, hogy azt a káoszt, ami felé az ország tart, megakadályozzák" - mondta az ellenzéki politikus Szegeden.

Orbán Viktor úgy véli, felismerhető, ki a fideszes: "aki nehéz helyzetben van, aggódik az ország állapota miatt, de ennek ellenére nem megzavarja mások rendezvényét, hanem inkább a saját programunkat, saját polgármesterjelöltjét támogatja"

Varga: fideszesek ne menjenek kormánypárti rendezvényekre!

A Fidesz úgy véli, csak a kormány érdeke, hogy a kampány a kampányról szóljon és ne a megszorító intézkedésekről. Varga Mihály, a párt alelnöke ismét megkérte a Fidesz szimpatizánsait, hogy ne menjenek el a kormánypártok rendezvényeire.

A Fidesz többször is felszólította híveit, hogy ne menjenek el a kormánypártok rendezvényeire, vagy ha mégis megjelennek ezeken, akkor békésen fejezzék ki tiltakozásukat - közölte Varga Mihály.

Az alelnök szerint az igazi kritika a kormány számára az, hogy alig néhány százan kíváncsiak a miniszterelnök megszólalásaira.

Az ellenzéki politikus - még Juhász Ferenc sajtótájékoztatója előtt - visszautasította, hogy a Fidesz szervezné a provokációt, hozzátéve: pártja ezzel lezártnak tekinti az ügyet, és nem kívánnak többet megszólalni a témában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×