eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Vasárnap szavaznak az Álomszigetről

A Védegylet szerint le kell szavazni az Óbudai-sziget déli részének beépítését lehetővé tevő szabályozási tervet a vasárnapi ügydöntő népszavazáson. A szervezet szóvivője hangsúlyozta: nem a beruházás, hanem annak eltúlzott mérete ellen tiltakoznak. A óbudai alpolgármester szerint meg kell szavazni a tervet, mert ez a kedvezőbb megoldás.

A Védegylet szóvivője közölte: a Hajógyári-sziget déli részére egy 350 ezer négyzetméteres épületkomplexumot terveznek, amely olyan negatív városképi, közlekedési, környezeti és műemlékvédelmi hatásokkal jár, amelyek meghaladják a beruházás előnyeit.

A legsúlyosabb a zöldterület-veszteség, több száz fát vágnának ki, amit Budapest nem engedhet meg magának - hangsúlyozta Jávor Benedek.

Pető György, Óbuda alpolgármestere az InfoRádióban azt mondta: a kerületi képviselőtestület szerint igennel kell voksolni a rendeletmegerősítő népszavazáson, mert nem az a kérdés, hogy megvalósul-e a beruházás, hanem az, melyik szabályozás vonatkozzon rá.

"A szigorúbb és részletező szabályokat tartalmazó közterület-használati szabályzat lazább beépítést, több zöldterület meghagyását írja elő; ha ezt leszavazzák, akkor ennek híján a kerületi városfejlesztési szabályzat lesz érvényes, amely nagyobb beépítést enged meg" - fejtette ki Pető György.

A Védegylet vitatja ezt az álláspontot.

Az Álomsziget névre keresztelt beruházással kapcsolatos környezetvédelmi aggályokra reagálva az alpolgármester közölte: a beruházóval kötött megállapodás szerint minden kivágott fa helyett tizet kell ültetni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×