eur:
393.95
usd:
369.49
bux:
65675.94
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Pihenhetnek a Robin Hood szereplői

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki ellopta a Robin Hood című angol filmsorozat eddig leforgatott részleteit tartalmazó kazettákat a fóti filmgyárból. A kazetták is előkerültek, szusszanásnyi pihenőhöz juthat az utóbbi időben éjjel-nappal forgató stáb.

A csütörtökön elfogott fóti férfi péntek délután vallotta be, hogy ő lopta el a BBC részére készülő filmsorozat részeit tartalmazó kópiákat a filmgyárból.

A gyanúsított megmutatta a rendőröknek a kazetták rejtekhelyeit, így az ellopott laptopok, monitorok, és egyéb műszaki cikkek mellett a kazetták is előkerültek.

A gyanúsított jogi képviselője a távirati irodának elmondta: a férfi nem volt tudatában annak, hogy a számítástechnikai eszközök mellett mit lopott el. Arról, hogy a Budapest környéki erdőkben felvett sorozat master-szalagjai ilyen értékesek, a sajtóból értesült.

Mint arról korábban az InfoRádió beszámolt, ezek a szalagok az igazán az új LCD- és plazma tévéken élvezhető, Magyarországon csak valamikor a jövőben beinduló nagyfelbontású-adások számára felvett néhány epizódot tartalmazták. Azonban nem készült róluk másolat.

A BBC számára pedig pont azért volt olyan fontos, hogy időben elinduljon a már beharangozott sorozat, mivel az új, nagyfelbontású technológiával felvett filmeket sugárzó adóján eddig még nem ment játékfilm.

Szerény tolvaj?

A jogi képviselő elismerte, hogy védence felhívta a Mafilmet és nagyobb összeget kért a kazettákért, de cáfolta, hogy a sajtóhírekben szereplő 400 millió forintos összeget követelte volna. Hozzátette: miután a sajtóban a csaknem félmilliárd forintos követelésekről szóló hírek megjelentek, védence nem kereste többé a filmgyárat.

Arról még nincs információnk, hogy a rendőrség hogyan jutott el a gyanúsítotthoz, így azt sem lehet tudni, hogy a gyártó által korábban felkínált 40 ezer fontos, azaz csaknem 16 millió forintos jutalmat megkapja-e a nyomravezető.

A készítők már a hét elején bejelentették, hogy az eredeti terveknek megfelelően októberben megtartják a 13 részes, sorozat bemutatóját. Ehhez éjjel-nappal dolgozva elkezdték újraforgatni az ellopott felvételeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×