eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Női elítéltet csak női őr motozhat

Egy 23 éves elítélttel folytatott szexuális viszonyt a kalocsai női börtön egyik őre. A gyanús férfit tetten érték munkatársai. A férfit felfüggesztették állásából és fegyelmi eljárást indítottak ellene.

Motozást, illetve orvosi vizsgálaton felügyeletet csak az elítélttel azonos nemű börtönőr végezhet - mondta az InfoRádióban a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője. Ennyi a megkötés, ezen felül a törvény nem különbözteti meg a férfi és a női börtönőröket.

Yazbekné Szabó Katalin elmondta: a 7500 fős állomány nagyjából 35 százaléka nő, a kalocsai női börtönben pedig az őrök fele az. Itt minden műszakban dolgoznak női őrök, hogy ha szükséges, legyen aki ellátja azokat a feladatokat, amiket csak ők végezhetnek el.

Az általános feladatellátásban a törvény nem tesz különbséget a különböző nemű fogvatartók között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×