eur:
392.14
usd:
366.3
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Gyurcsány a jobboldal "igazi tragédiájáról"

A baloldal az elmúlt tizenöt év fokozatos fejlődése során sikeresen egyesítette a nemzeti és a progresszív hagyományokat, míg a jobboldalon ez nem történt meg - jelentette ki Gyurcsány Ferenc Ópusztaszeren.

A miniszterelnök az MSZP népi baloldalának tanácskozásán úgy vélte: aszimmetrikus a bal- és a jobboldal fejlődése a mai Magyarországon, ennek a következménye, hogy nagyon nehéz a párbeszéd.

Gyurcsány Ferenc elmondta: a magyarországi jobboldal igazi nagy tragédiája az, hogy ahelyett, hogy a modern konzervatizmus enyhítené a szélsőségek felé nyitott nemzeti radikalizmust, nem egyszer a nemzeti radikalizmus vet árnyat a jobboldalra.

A kormányfő szerint a nemzeti progresszió fő áramához ma Magyarországon három politikai párt tartozik: a demokratikus baloldali MSZP, az új liberalizmust képviselő SZDSZ, és a főáramot a nemzeti tradicionalizmussal színesítő MDF.

Szétváltak az utak

Valamikor 2000-2001 táján Magyarországon bekövetkezett egy törés, amikor a gazdaságilag lehetséges és a társadalmilag szükséges összhangja megszűnt - fejtette ki a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: az a bal- és a jobboldal között a különbség, hogy a baloldalon erre megszületett a válasz, először a csendes szembenézéssel, majd a választások után elkezdett gazdasági és társadalompolitikai fordulattal; míg a jobboldal ugyanott maradt, ahol 2000-2001-ben volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×