eur:
395.1
usd:
370.75
bux:
65116.7
2024. április 19. péntek Emma

Demszky: visszaküldjük a Combinókat, ha újra meghibásodnak

Amennyiben valamelyik Combino villamos a következő időszakban akárcsak 5 percre is meghibásodik, visszaküldjük a Siemensnek - közölte Demszky Gábor főpolgármester.

A főpolgármester elmondta: a Városháza kész jogi lépéseket is megfontolni a villamosok meghibásodása miatt.

Demszky Gábor hangsúlyozta: a Combinókat vissza kell vonni, ha a körúti forgalmat nem lehet velük zavartalanul lebonyolítani.

Nem számítottunk rá, hogy a világ egyik legnagyobb cégétől rendelt villamosok sorban meghibásodnak - fűzte hozzá, egyben megjegyezte, hogy a történtek miatt magyarázatot vár a Siemenstől.

"Az első nap lerobban"

A főpolgármester szerint "olyan ez, mintha lecserélnénk a családi Ladát egy megbízható német autóra és az az első nap lerobban. Aztán bevisszük a márkaszervizbe, megcsinálják, hazavisszük és megint lerobban".

"Minden nap más-más hibáról kapunk hírt, más-más indoklással. Lehet, hogy külön-külön ezek a hibák mind megmagyarázhatók valamivel, de nem magyarázatokra van szükség, hanem arra, hogy menjen a villamos" - hangsúlyozta a városvezető.

Demszky Gábor hozzátette: "vagy megcsinálják úgy, hogy zavartalanul működjön, vagy adják vissza a pénzt, amit kifizettünk érte".

A Siemens szerint eleget tesznek a szerződés feltételeinek

Farkas Szilvia, a Siemens Zrt. kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy a Combino villamosok műszaki állapota és "rendelkezésre állása" megfelel a szerződésben meghatározott feltételeknek. Különleges javítási intézkedés jelenleg nem indokolt.
A kommunikációs vezető hozzátette: a Siemens a lehetőségeknek megfelelően mindent megtesz azért, hogy egy esetleges külső hatás miatt bekövetkező üzemzavar az utasforgalomban a lehető legkisebb fennakadást okozza.

Az InfoRádió által készített Combino-összefoglalót elolvashatja erre a linkre kattintva.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×