eur:
393.57
usd:
367.8
bux:
65909.58
2024. április 23. kedd Béla

"A Fidesz még 2002-ben is üzenetrögzítős párt volt"

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szerint az októberi önkormányzati választásokon próbálhatja ki először pártja, hogy az elmúlt években tapasztalható bővülése jelentkezik-e a támogatottságban is. A politikus az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy ezúttal már ismertebb és hitelesebb jelölteket indítanak Budapesten.

Az ellenzéki politikus szerint a Budapesten már-már hagyományosan gyengén szereplő Fidesz 2002-ben katasztrofális eredményt ért el a fővárosban az önkormányzati választásokon.

"Üzenetrögzítős párt", csapnivaló eredmény

"A budapestiek egyszerűen nem voltak kíváncsiak 2002-ben a párt jelöltjeire" - jegyezte meg Navracsics Tibor.

A Fidesz frakcióvezetője kiemelte, hogy az 1998-as sikerek után a vezető személyiségek közül szinte mindenkinek fontos szerepe volt, és nem volt elég ismert és hiteles ember, aki 2002-ben kampányolni tudott.

Navracsics Tibor az InfoRádióban Torgyán József volt FKGP-elnök tíz évvel ezeletti szavait idézte, amely szerint "a Fidesz üzenetrögzítős párt". A jelenlegi frakcióvezető szerint ez a megállapítás még 2002-ben is igaz volt a Fideszre.

Most derül ki, hogy a párt tagságának körülbelül ötszörösére bővülése a támogatottságban is megmutatkozik-e - vélekedett Navracsics Tibor.

Javaslat az uniós támogatások elosztásának megkönnyítésére

A politikus arról is beszélt, hogy a Fidesz a jövőben egyben hívná le a vállalkozás-fejlesztési támogatásokat az Európai Uniótól. Navracsics Tibor közölte: a Széchenyi-vállalkozásfejlesztési alapra vonatkozó javaslat részleteit a Nemzeti Fejlesztési Tervről tartott vitanapon ismerteti a párt.

A konstrukció szerint a támogatások egy összegben történő lehívása után a kormány döntése - és remélhetőleg az országgyűlés által is ellenőrzött elosztási mechanizmus - alapján kapnák a pénzt a mikro-, kis- és középvállalkozások. Ezzel az eddigi hosszú átfutási idő jelentősen csökkenne - magyarázta Navracsics Tibor.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a Széchenyi-vállalkozásfejlesztési alap létrehozása pártpolitikától független érdek, mrt hatékonyan segítené a vállalkozásokat.

"Ha már a következő hét év legfontosabb fejlesztési forrásai az uniótól érkeznek, akkor ezeknek a pénzeknek az elosztását is az országgyűlésnek kellene ellenőriznie" - mondta az InfoRádióban Navracsics Tibor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×