Infostart.hu
eur:
383.81
usd:
327.15
bux:
109794.08
2025. december 12. péntek Gabriella

Ingyenesen látogatható a Sándor-palota

Szombattól két hónapon át ingyenesen látogatható hétvégenként a 200 éves budavári Sándor-palota történetét bemutató kamara-kiállítás.

A köztársasági elnök és hivatala elhelyezésére szolgáló Szent György téri épület földszintjén berendezett tárlat 10 és 18 óra között tekinthető meg. A palota előtt térzenét hallhatnak az érdeklődők.

A korábbi évekhez hasonlóan a kulturális örökség napjain, ezúttal szeptember 16-án és 17-én a Sándor-palota történelmi termeit is megnyitják a látogatók előtt.

A budavári Szent György téren álló épületet 1803 és 1806 között emeltette Sándor Vince gróf és felesége, Szapáry Anna grófnő, miután 22 ezer forintért megvásárolták Buda városától az értékes telket a rajta álló két kaszárnyaépülettel.

Máig tisztázatlan, hogy ki volt az építész. Feltehetően a neves bécsi építőmester, Johann Aman valósította meg Pollack Mihály terveit.

Címlapról ajánljuk

Ukrajnai béketárgyalás: Donald Trumpnak elege van a „csak a találkozó kedvéért megtartott” találkozókból

Az Egyesült Államok akkor vesz részt szombaton az európai vezetők és Ukrajna által kezdeményezett tárgyalásokon, amennyiben az esélyt hordoz arra, hogy a konfliktus megoldása felé lépjenek – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök csütörtökön.
VIDEÓ
A zsírégetőtől az automatizációig – így épít előnyt a Tamási Hús a hazai húsiparban

A zsírégetőtől az automatizációig – így épít előnyt a Tamási Hús a hazai húsiparban

A magyar húsipar működését tartósan az ingadozó alapanyagárak, a gyártás magas energiaigénye és a munkaerőhiány határozza meg, miközben a piaci és szabályozói környezet is gyorsan változik. Ilyen feltételek között a Tamási Hús Kft. olyan növekedési modellt alakított ki, amely a császárszalonnára épülő specializációra támaszkodik, a stabilitást pedig a modernizáció, az energiahatékonysági beruházások és a tudatos finanszírozási háttér együttesen biztosítja a hazai és nemzetközi piacokon. Hogy a vállalat miként tudott a kihívások ellenére is folyamatosan fejlődni, milyen szerepe van ebben a Gyármentő Programnak, és hogyan működik az a technológiai és finanszírozási modell, amely hosszú távon is fenntarthatóvá teszi a növekedést, arról Ments Gábort, a Tamási Hús Kft. ügyvezetőjét és Boros Zoltánt, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának nagyvállalati agrár- és élelmiszeripari ügyfelekért felelős igazgatóját kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×