eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Beiktatták az új katolikus püspököt

Beiktatták főpásztori hivatalába Veres Andrást, a szombathelyi egyházmegye új püspökét. Az ünnepélyes szertartáson a szombathelyi székesegyházban Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Juliusz Janusz apostoli nuncius, Paskai László nyugalmazott bíboros, valamint a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia több tagja is részt vett.

Az ünnepi szentmisén először XVI. Benedek pápa új - a megyés püspök kinevezéséről szóló - bulláját olvasták fel latin és magyar nyelven, majd Konkoly István leköszönő szombathelyi megyés püspök a pásztorbot átadásával jelképesen és ténylegesen is átadta utódjának az egyházmegye kormányzását.

Erdő Péter a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai nevében köszöntötte Veres Andrást, aki a püspöki konferencia titkári posztjáról mondott le új stalluma kedvéért, majd méltatta a 18 évi püspöki szolgálat után nyugdíjba vonuló Konkoly István érdemeit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×