eur:
392.91
usd:
363.01
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Meztelen lábak, országimázs és némi árnyék - képgaléria a Margitszigetről

Csupán az úszó Európa-bajnokságra készítik elő a margitszigeti Széchy Tamás Uszodát, már nem a létesítményt építik - közölte az építkezés főmérnöke az InfoRádióban. Keszthelyi Péter hozzátette: a hiányosságokat az esemény július 26-i megkezdése előtt kijavítják. Az InfoRádió képgalériájából sok minden kiderül.

Befejeződött a margitszigeti Széchy Tamás Uszoda építése, már csak az utolsó simításokat végzik a munkások - mondta el az InfoRádióban az építkezés főmérnöke.

Keszthelyi Péter szerint kevesebb, mint egy héttel a szerdai rajt előtt főleg a mobil állványokat és a sajtóközpontot szerelik. A jelenleg még csupaszon álló állványokon a kezdéskor tévékamerák állnak majd.

Az öltözők és a burkolat is készen van

A főmérnök szerint a mobillelátók átadásának végső határideje eredetileg is július 24.-e, azaz hétfő volt, hiszen azokat csupán a verseny idejére bérlik, így nincsenek késésben. A kivitelezőknek ráadásul a régi műugrómedencét is le kell szerelniük, de ezek a munkálatok mind erre a hétre voltak tervezve.

Keszthelyi Péter szerint az öltözők készen vannak, csakúgy, mint a burkolatok. "Lehet, hogy az evezősház körül nincsen burkolat, de az nem is volt tervezve, mert még azt sem lehet tudni, hol jön majd be a közönség" - közölte a főmérnök.

"Úgy vannak lezárva, hogy nincsenek nyitva"

A mobilvécék a létesítmény területén kívül vannak, a mosdók pedig azért nem működnek, mert lezárták őket az építkezésen dolgozó mintegy 300 munkás (köztük a televíziós közvetítéseket előkészítő szakemberek) elől.

<

Margitszigeti úszó-Eb - árnyékban (fotó: inforadio.hu) (képgaléria)

"A szinkronúszók már edzenek, nem csak a magyarok, hanem a külföldiek is megérkeztek. A vécék úgy vannak lezárva, hogy nincsenek nyitva, de ha a versenyzők közül valaki szeretné használni, akkor jön egy kulcsos ember és kinyitja" - mondta az InfoRádióban Keszthelyi Péter.

Gyárfás: minden idők legnagyobb Európa-bajnokságára készülnek

A Magyar Úszó Szövetség elnöke az esemény honlapján a beköszöntőben úgy fogalmaz, hogy a testület minden idők legnagyobb Európa-bajnokságára készül. "A környezet festői lesz, Európa úszósportja egyre több és több nagy csillagot vonultat fel, idén nincs világbajnokság, nincs olimpia, július 26-tól augusztus 6-ig mindenki a magyar fővárosban mutathatja meg, hogy igazán mire képes.(...)" - írja Gyárfás Tamás.

A szervezőbizottság elnöke hozzáteszi: "Ruza József, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára (...) napi jelzése szerint akár már azonnal kezdődhetne a verseny, legalábbis ami a szervezőbizottságot illeti".

Címlapról ajánljuk

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×