eur:
395.14
usd:
365.5
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Rendőrségen végződhet a tűcsere-program

Vádemelést javasolt a rendőrség az ellen a férfi ellen, aki tavaly decemberben önmagát jelentette fel, hogy kiderüljön: törvénybe ütközik-e, ha valaki szenvedélybetegeken segít. A Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet ingyenes jogi képviseletet nyújt az aktivistának.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy a III. kerületi rendőrség kábítószerrel való visszaélés miatt javasolta a vádemelést az ügyészségnek.

Szabó Illés közölte: eszerint aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, vagy tart, bűntettet követ el és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Dénes Balázs, a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet elnöke közölte: a tűcsere-program kiemelt eszköze a hatályos drogstratégiának, és azt mind az AIDS megelőzésében szerephez jutó nemzetközi szervezetek, mind pedig a 2000-ben elfogadott Nemzeti Drogstratégia támogatja.

Dénes Balázs szerint a program csak akkor tudja betölteni a feladatát, ha sem a droghasználóknak, sem a segítőknek nem kell tartaniuk rendőri intézkedéstől. A III. kerületi ügyészség várhatóan július végén dönt a vádemelési javaslatról.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

A szövetségi kapitány szerint mindenki tartalékol az előfutamokban, de Milák Kristóf bemutatkozása biztató volt 200 pillangón a párizsi olimpia úszóversenyein.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×