eur:
395.26
usd:
365.54
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A kormány nem enged

A kormány az ellenzék nélkül is végigviszi az önkormányzati rendszer reformját - közölte a Baloldali Önkormányzati Közösségek elnöke, miután Gyurcsány Ferenc miniszterelnök konzultált a szervezet tagjaival.

Tóth József azt is közölte: a kormányfő ígéretet tett arra, hogy a kabinetnek továbbra is a hatékony és olcsóbban működő államigazgatás kialakítása a célja.

Hétfőn az Országgyűlésben nem kapott többséget a régiók létrehozásához szükséges, kétharmados támogatást igénylő alkotmánymódosítási javaslat, illetve az az előterjesztés, amely csökkentette volna a megyei és a fővárosi közgyűlés létszámát.

Új közjogi, közszolgáltatási szerződés kidolgozását kezdi meg az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium annak érdekében, hogy az állam szerződjön a régiókkal bizonyos feladatok ellátására - közölte a tárca vezetője.

Lamperth Mónika elmondta azt is, hogy október végéig Bajnai Gordon kormánybiztossal közösen kidolgoznak egy javaslatot a területfejlesztési intézményrendszer területi átalakítására.

A miniszter szólt arról is, hogy a jövő évi költségvetésben szeretnék megerősíteni a kistérségi társulások támogatását.

Címlapról ajánljuk

Golovin Vlagyimir: felelőtlenek voltunk

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is elveszített egy pontot a női kézilabda-válogatott Angola ellen. A döntetlen okának a sok hibát és a fellazult védekezést tartják. A csapat csütörtökön a spanyolok ellen harcolhatja ki a továbbjutást a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×