eur:
395.28
usd:
365.61
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Művészeti szervezetek tiltakozása

Tizenegy művészeti szervezet tiltakozik a kulturális és művészeti közalapítványok nagy részének tervezett megszüntetése ellen.

Az érintettek azt követelik, hogy a közalapítványok tevékenysége fennmaradhasson, és az intézmények kapjanak garanciát vagyonuk jelenlegi cél szerinti felhasználására.

Az állásfoglalást aláírta többek között a Magyar Írószövetség, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, a Magyar Zeneszerzők Egyesülete, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a Magyar Szobrász Társaság, a Magyar Művészeti Akadémia és a Színházi Dolgozók Szakszervezete.

Az államháztartásról szóló és az ehhez kapcsolódó törvények módosítási javaslata szerint 2007 végén megszűnnének a közalapítványok, amelyek fenntartása - az indoklás szerint - sok esetben a közpénzek elherdálását eredményezte.

Címlapról ajánljuk
Magyarország–Spanyolország 7-10

Férfi vízilabda élőben
Magyarország–Spanyolország 7-10

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen játssza második csoportmérkőzését a párizsi olimpián. A mi hatosunkban két mérkőzést már lejátszottak kedden, az ausztrálok bombameglepetésre 8-3-ra verték a formán kívüli szerbeket, a franciák 14-13-ra a vasárnap a szerbeket megszorongató japánokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×