eur:
395.59
usd:
365.41
bux:
73846.53
2024. július 31. szerda Oszkár

Magyarország kész együttműködni az új szlovák kormánnyal

Magyarország tiszteletben tartja a szlovákiai koalíciós tárgyalások eredményeként megalakuló kormány összetételét, a felálló új kabinetet konkrét gyakorlata alapján fogja megítélni. Erről Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára beszélt a kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

"A magyar kormány bízik abban, hogy a kijelölt miniszterelnök nyilatkozatának megfelelően az új szlovák kormány tevékenysége összhangban lesz az euroatlanti közösség értékeivel (...), valamint erősíti a stabilitást és a jószomszédi kapcsolatokat a térségben" - fogalmazott az államtitkár.

Gál J. Zoltán kiemelte: Magyarország számára különösen fontos, hogy az új szlovák kormány tiszteletben tartsa a nemzeti kisebbségek jogait.

Az államtitkár hozzátette: a kabinet feltételezi, hogy ezek a szempontok érvényesülni fognak az új szlovák kormány tevékenységében, és mindezek alapján kész a folyamatos együttműködésre.

Címlapról ajánljuk

Kós Hubert a negyedik idővel jutott tovább, Telegdy Ádám is versenyben maradt

Kós Hubert, a 200 méteres hát fukuokai világbajnoka nagy reményekkel várta a szám párizsi versenyeit. Kényelmes úszással, a negyedik idővel jutott tovább. Telegdy Ádám is versenyben maradt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 11:28
×
×
×
×