eur:
393.75
usd:
365.31
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

"Az SZDSZ addig van a kormányban, amíg esélyt lát a reformokra"

Az SZDSZ szerint csak a reformok garantálhatják az euró bevezetéséhez szükséges hosszú távú gazdasági stabilizációt. Az SZDSZ azért van a kormányban, hogy ezeket kikényszerítse, és addig van a kormányban, amíg erre esélyt lát - hangsúlyozta a párt elnöke.

A kisebbik kormánypárt kezdettől tudta, hogy a költségvetési hiány milyen korlátokat jelent, ezért nem is vett részt a választási kampány ígérgetési versenyében - mondta Kuncze Gábor.

Az SZDSZ elnöke emlékeztetett év eleji nyilatkozataira, amelyben a következő két évre az egyensúly helyreállítását jelölte meg feladatként, 2009-re az euró követelményeinek teljesítésével, 2010-re pedig az egykulcsos adó bevezetésével, mellyel bekapcsolódhat az ország a regionális adóversenybe.

Hosszú távon nem elegendőek a jelenlegi intézkedések

A mostani megszorító csomag kapcsán Kuncze Gábor kijelentette: "ezek a senki által nem szeretett intézkedések talán alkalmasak lehetnek arra, hogy a költségvetés megbomlott egyensúlyát helyrebillentsék 2007-2008-ra. Az SZDSZ elnöke szerint azonban nem jelentenek végeges megoldást.

Az SZDSZ szerint a problémák hosszú távú kezeléséhez szükség van a közigazgatás, az önkormányzati igazgatás, az egészségügy, az oktatás, és mindezek végén az adórendszer reformjára.

"Azért vagyunk a kormányban, hogy ezeket a változtatásokat, ezeknek a végig vitelét elősegítsük, vagy ha tetszik, kikényszerítsük, és pontosan addig vagyunk a kormányban, amíg erre esély nyílik. Én most úgy látom egyébként, hogy ennek minden esélye megvan" - hangsúlyozta Kuncze Gábor.

Az SZDSZ nem tudott a bejelentett áfa-emelésről

Újságírói kérdésre válaszolva az SZDSZ elnöke elmondta: pártja nem tudott az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén bejelentett áfa-emelésről. Erről nem volt kormánydöntés.

Kuncze Gábor hozzátette: az áfa emelése ellentétes az SZDSZ adófilozófiájával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×