eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Csurka: az állatkert felé menekülhetnének az MSZP-sek

A MIÉP-Jobbik azon a napon akar nagygyűlést tartani Budapesten, amikor az MSZP - közölte a MIÉP elnöke a közszolgálati televízióban.

"Mi akkor akarunk menni, amikor az MSZP is ott van" - fogalmazott Csurka István.

Csurka István közölte: fellebbeznek azon határozat ellen, amelyben a rendőrség elutasította, hogy pártja április 1-jére és 2-ára is demonstrációt jelentsen be a Hősök terére.

"Az eredeti elképzelés az volt, hogy felül, a katlan felső frontvonalán a Fidesz tart gyűlést a Kossuth téren, mi pedig alul bezárjuk a reteszt, és csak az állatkert felé hagyjuk menekülni az MSZP-t" - mondta a pártelnök.

Közölte: ezzel azt akarták bemutatni, hogy van két olyan erő, amely "összefogja ezt a társulatot".

Arra a kérdésre, hogy miért kellene menekülniük a szocialistáknak, azt válaszolta: "mert a nagyobb tömegek szorítják őket".

"Szorítsuk ki a magyar közéletből, a politikából ezt a társulatot, amely ezt érdemli" - fogalmazott.

Hozzátette: nem indulnának a szocialisták felé, de azt nem engednék, hogy a Hősök terére, a királyszobrok közelébe menjenek.

Csurka István úgy vélekedett, hogy a MIÉP-Jobbik bejut a parlamentbe, a Fidesz pedig nagy fölénnyel megnyeri a választást.

A halálbüntetés visszaállításával kapcsolatban elmondta, hogy azt akkor törölték el, amikor világossá vált, hogy rendszerváltozás lesz, és "a piszkos gazemberek, akik a sortüzeket elrendelték, végrehajtották, maguk menekültek ebbe a helyzetbe".

Arra a kérdésre, hogy fel kellett-e volna akasztani őket, Csurka István úgy válaszolt: "mint a vöcsök".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×