eur:
394.34
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Könnyítés a kerékpárjavítóknak

Elfogadta a kormány a Pénzügyminisztérium javaslatát, amely szerint Budapest három terület kedvezményes áfa-besorolását kéri az Európai Uniótól március végéig. Ezt a tárca vezetője közölte a kabinet ülése után.

Veres János elmondta: a magánlakások felújítása és az otthonápolás mellett az úgynevezett kisebb javítási szolgáltatások esetében is szeretnék alkalmazni az uniós pénzügyminiszterek által a közelmúltban jóváhagyott lehetőséget.

A pénzügyminiszter tegnap az InfoRádióban megerősítette: ha egy tagország megfelelően megindokolja kérését, akkor akár három területen is bevezetheti az élőmunkára vonatkozó kedvezményes általános forgalmi adót.

Hozzátette: a kisebb javítási szolgáltatások közé például a kerékpár-, a cipő- és bőráru- valamint a ruhajavítás tartozik.

A Fidesz korábban többször jelezte, hogy a magánlakás-felújítás mellett a szociális lakásépítés áfájának csökkentését tartja szükségesnek. A nagyobbik ellenzéki párt rendkívüli parlamenti ülést hívna össze az ügyben.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×