eur:
393.18
usd:
366.58
bux:
66815.2
2024. április 25. csütörtök Márk

Kuncze: a felelősség azoké, akik az indulatokat gerjesztik

Az SZDSZ elnöke a harmadik köztársaság történetében példátlannak nevezte, hogy kedden gázpisztollyal arcon lőtték a liberális párt számára ajánlószelvényt gyűjtő egyik fiatal aktivistát a XI. kerületben.

"A felelősség azoké, akik arról beszélnek, hogy ki kell irtani az SZDSZ-t, (...) , és azoké a felelősség, akik évek óta az indulatok gerjesztésére játszanak, és ebből akarnak a maguk számára politikai tőkét kovácsolni" - mondta Kuncze Gábor.

Hermann György, akinek a száján látható a gázpisztolylövés nyoma, a történteket ismertetve elmondta: becsöngetett egy lakásba, és elmondta, hogy ajánlószelvényt gyűjt a választásokra.

Amikor közölte, hogy az SZDSZ számára teszi ezt, a lakó a kémlelő ablakon keresztül kidugta a gázpisztolyt, és meghúzta a ravaszt.

Kuncze Gábor elmondta: arra kérte a szabad demokratákat, hogy "ne vegyék fel a kesztyűt".

"Ez nem a mi stílusunk" - jelentette ki. Kuncze Gábor hozzátette: az SZDSZ nem fog rájátszani erre hangulatra, nem nyúl a negatív kampány eszközéhez.

"Azt szeretnénk, ha a hátralévő 53 napban elkerülhetné a politika a hasonló atrocitásokat, mert az az út, hogy kriminalizálódjunk, hogy törjük föl egymás szervereit, hogy lopkodjuk az anyagokat, ahogy éppen a Fidesz tette nemrégiben az MSZP-vel, hogy lövöldözzünk adott esetben, a végén oda fog vezetni, hogy a választások helyett szkanderpartikat rendezünk, " - közölte.

John Emese, az SZDSZ Új Generáció elnöke elmondta, hogy az éjjel betörték az ablakát az autójának, amelyben választási szórólapjait hagyta.

Pécsett a Fidesz egyik aktivistájának a kezét törte el egy férfi az egyik tömbházban.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×