INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 8. szombat
László

Orbán szövetséget ajánl a multiknak

Infostart / InfoRádió

Programszövetséget ajánlott fel a Fidesz elnöke a magyarországi multinacionális vállalatok vezetőinek a párt gazdasági konzultációjának keretében.

Orbán Viktor elmondta: a gazdaság meghatározó szereplőinek takarékosabb állam, magasabb színvonalú közszolgáltatás, alacsonyabb adók, rugalmasabb munkaerőpiac és a felesleges bürokráciától megtisztított gazdasági környezet kialakítását ajánlják.

A munkahelyteremtés érdekében azonnal csökkenteni kell az adókat - jelentette ki a volt kormányfő.

A volt miniszterelnök szerint cserébe nagyobb gazdasági növekedést produkáló, kifehéredő magyar gazdaságot és bővülő foglalkoztatást kérnek.

Orbán Viktor azt mondta: a nagyvállalatoknak be kell látniuk, hogy nemcsak zászlóshajókra, hanem flottára is szükség van. Hozzátette: fontos, hogy a kis- és közepes vállalkozások a nagyobb cégek beszállítói lehessenek, a közbeszerzéseknél pedig elsőbbséget élvezzenek a magyar társaságok.

A Fidesz elnöke nem utasította el a Paksi Atomerőmű bővítését, és új energiapolitika megalkotását ígérte.

A MOL Rt. elnök-vezérigazgatója szerint a magyar közéletből nem érkezhetnek olyan üzenetek, amelyek külföldön vagy belföldön összezavarják a fejeket. Hernádi Zsolt kifejtette: meg kell határozni az állami szerepvállalás mértékét. „Ma Magyarországon a munkaerőre rárakodó járulékok mértéke olyan, hogy arra kényszerít bennünket, hogy ne tartsuk meg a munkaerőt. Vigyük ki, vigyük ki külföldre” – fogalmazott a cégvezető.

A Richter Gedeon Rt. vezérigazgatója néhány kiemelt iparág támogatására hívta fel a figyelmet, amelyeknek versenyképesnek kell lenniük. Több hozzászóló mellett Bogsch Erik is a kutatásfejlesztés és az oktatás korszerűsítését szorgalmazta.

A Magyar Telekom vezetője hozzátette: nem megfelelő a középfokú szakmai képzés, folyamatossá kell tenni az utánpótlás-nevelést. Straub Elek a munkaerőpiaci szabályok rugalmasságának fenntartását is fontosnak tartotta.

Kapcsolódó hang

Összefoglaló Orbán Viktor és a cégvezetõk konzultációjáról
 
Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

Meghalt Reigl Judit

A Kossuth-díjas, Franciaországban élő festőművészt 97 éves korában érte a halál....
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018