INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

Indul a negyedik Földért életjáradék program

Infostart / InfoRádió

A gazdálkodók januártól köthetik meg a szerződéseket földjeik felajánlásáról a Nemzeti Földalappal a Földért életjáradék program keretében. A kormány 40-60 ezer új felajánlóval számol. A Fidesz elégedetlen a szocialisták elképzeléseivel.

A korábbi programokhoz képest változást jelent, hogy a befogadható földterület nagysága egy hektár és húsz hektár között lehet, értéke nem haladhatja meg a három millió forintot – jelentette be Magda Sándor, az MSZP-frakció agrár- és vidékfejlesztési munkacsoportjának vezetője.

A szocialista politikus az InfoRádióban elmondta: sokan azért vesznek földet, hogy felajánlják az Nemzeti Földalapnak (NFA), ezért korlátozást vezettek be, így a 2002 után vásárolt és a földalapnak felajánlott területeket külön megvizsgálják.

A munkacsoport-vezető közölte: az Országgyűlés úgy döntött, hogy 2006-tól az 55 éves korban nyugdíjba vonulók is felajánlhatják földjeiket. Hozzáfűzte: a következő, ötödik program várhatóan 2006 második felében indul.

Lengyel Zoltán fideszes képviselő úgy vélekedett, hogy az elmúlt három és fél évben a kormány érdemben nem tett semmit a mezőgazdaság érdekében.

Ezért szajkózzák folyamatosan a Földért életjáradékot programot - tette hozzá.

A politikus szomorúnak nevezte, hogy a szocialisták programja nem lendíti fel a föld forgalmát, hanem az állami tulajdont növeli.

Kapcsolódó hang

Interjú Magda Sándorral (MSZP)
 
Lengyel Zoltán (Fidesz) válasza
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018