eur:
394.62
usd:
369.55
bux:
65744.57
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A kormány a babakötvény mellett

Támogatja a babakötvénnyel összefüggő szabad demokrata javaslatot a kabinet.

A kormányszóvivő elmondta: az előterjesztés értelmében 30 ezer helyett 40 ezer forintot kapnak a rendszeres gyermekvédelmi támogatásra jogosult gyerekek 7, illetve 14 éves korukban.

Batiz András hozzátette: a jövő hétre megszülethet a megállapodás a bankokkal.

A kormányszóvivő elmondta: az anyakönyvvezető küldi majd el az újszülöttek anyakönyvének másolatát az államkincstárnak, ahol megnyitják a számlát a kisbaba nevére, és elhelyezik rajta a 40 ezer forintot. A startszámla megnyitása után az államkincstár 8 napon belül átutalja a pénzt a választott bankba.

A pénzintézetek legfeljebb egyszázalékos kezelési költséget számolhatnak fel, és a szülők választásától függően bankbetétbe, befektetési jegybe vagy állampapírba tehetik a pénzt.

Batiz András hozzátette: számítások szerint a számlákon a gyermekek 18 éves korára a hozamokkal együtt 250 ezer forint gyűlhet össze. Ha a szülők havonta ezer forintot befizetnek a folyószámlára, akkor az összeg elérheti a 731 ezer forintot is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×